Waarom lessen in een automaat?
In een automaat hoef je veel minder handelingen te verrichten tijdens het rijden in vergelijking met een handgeschakelde auto. Dit geeft rust in het rijden en veel meer tijd om je te focussen op de situaties op de weg.
Een automaat kan dus uitkomst bieden als bijvoorbeeld het schakelen niet lekker gaat of te veel aandacht vraagt tijdens het rijden. Ook als je autorijden gewoonweg heel erg spannend vind kan een automaat verlichting geven.
Maar ook voor mensen met ADHD, ADD of een autistisch spectrum stoornis kan dit de ideale oplossing bieden tijdens het autorijden.
Wel is het zo dat als je een automaat rijbewijs haalt je niet in een schakel auto mag rijden.
Maar gelukkig worden tegenwoordig bijna alle auto’s ook als automaat gemaakt en zijn alle elektrische auto’s altijd automaat.
Kortom in de toekomst rijden we allemaal automaat!
Let op: onze automaat auto is een standaard elektrische automaat auto. Hier zijn/kunnen geen aanpassingen aan worden gedaan.
Indien er wegens lichamelijke redenen aanpassingen in de auto aanwezig moeten zijn kunnen wij u helaas niet helpen.
We starten met een proefles
Spreek een kennismaking rijles af bij ons. Door deze korte rit waarin we ongeveer tussen 45 á 60 min rijden. We behandelen een aantal basiselementen en aan de hand daarvan probeer ik een inschatting te maken van de hoeveelheid lessen die je ongeveer nodig zult gaan hebben.
Hiermee kiezen wij samen met jou een individueel lespakket. Dit wil niet betekenen dat je ook uitkomt op deze schatting. Het kan altijd zo zijn dat je juist minder lessen nodig hebt maar helaas ook dat het er soms meer kunnen zijn.
Ook kan het voorkomen dat door bepaalde omstandigheden geen inschatting gemaakt kan worden.
De praktijklessen
De rijlessen duren 1,5 uur of 2 uur. Dit word in samenspraak overlegd.
Er wordt tegenwoordig wat betreft de rijvaardigheid wel heel veel meer eisen gesteld aan de toekomstige rijbewijsbezitter dan vroeger. De drukte in het verkeer is in de loop der jaren ook steeds meer toegenomen. We streven er naar om het nog altijd veel te hoge aantal verkeersslachtoffers te verminderen en worden er dus terecht meer eisen gesteld aan de rijopleiding. Denk bijvoorbeeld aan het meer zelfstandig rijden door middel van navigatie en het rijden d.m.v. opdrachten. Hoe gaat een leerling om met het verdelen van de aandacht? Dat zijn o.a. belangrijke redenen, waardoor de eisen in de loop der jaren flink zijn aangescherpt en is de rijopleiding van tegenwoordig totaal niet meer te vergelijken met de eisen van jaren geleden. Gelukkig heeft het als doel om steeds meer veilige bestuurders de weg op te krijgen en zo min mogelijk verkeersslachtoffers.
Tussentijdse toets
Een tussentijdse toets doen bij het CBR. Verstandig of niet! Zeker wel. Een tussentijdse toets doen heeft veel voordelen. Je bent natuurlijk nog niet helemaal klaar voor het echte examen, maar fijn is wel dat je kennismaakt met het CBR. Vaak hebben leerlingen hun eigen ideeën over het examen en maken ze zich daar zorgen over. Ze zien allerlei scenario’s voorbijkomen en hebben dus niet echt een juist beeld van wat er van hun verwacht wordt bij het examen.
Het is dan zeker fijn om eerst al een idee te krijgen van hoe het bij het CBR gaat. Wat wordt er van je verwacht en waar kun je nog aan werken? Heel fijn om deze adviezen al mee te krijgen. Doordat je deze ervaring al eens hebt meegemaakt en je nu dus precies weet wat jou te wachten staat bij het echte examen, weet je waar je nog aan kunt werken tijdens je rijlessen. Vaak heb je deze adviezen ook al gekregen tijdens je rijles, maar het is toch altijd fijn om een extra bevestiging te krijgen van het CBR zelf. Wat ook een fijn idee is dat je ook nog vrijstelling kunt krijgen voor je bijzondere verrichtingen. Super mooi als je dit als extraatje kan afronden bij je tussentijdse toets. Maar het meest waardevolle is voor jou hoe je reageert onder stressvolle situaties. Ook al ben je nog niet helemaal klaar voor het rijexamen op dat moment, je weet wel door deze ervaring wat je kunt verwachten en waar je nog aan kunt werken.
Faalangstexamen
Ben jij heel zenuwachtig of faalangstig voor jouw praktijkexamen? Of ben je al eens gezakt en ben je bang dat je niet kan laten zien hoe goed je bent? Dan kan het faalangstexamen jou helpen. Wat zijn de verschillen tussen een regulier praktijkexamen en een faalangst examen? Bij een regulier praktijkexamen word je het zelfde beoordeeld als een faalangst examen. Echter krijg je bij een faalangst examen meer tijd, waardoor je rustig op gang kan komen. Je hebt 1 uur en 10 minuut om de examenrit van 35 minuten af te ronden. Dit houdt in dat jij 1 of meerdere pauzes kunt inzetten als jij de zenuwen voelt opkomen of het je even teveel word.
Onze huisregels:
- Alle pakketten dienen uiterlijk 2 weken voor het examen volledig voldaan te zijn.
- Als je per bank betaald graag altijd onder vermelding van het factuurnummer.
- Losse lessen dienen altijd voor aanvang van de rijles per bank of contant voldaan te zijn.
- Bij annulering binnen 24 uur word de rijles volledig doorberekend aan de cursist.
- Bij een negatieve uitslag na de rijtest kan de rijschool niet aansprakelijk worden gesteld.
- Tussentijdse Toetsen en Praktijkexamens worden altijd in overleg met de cursist gepland en kunnen daarna niet meer gewijzigd worden.
zie onderstaande filmpjes over hoe een tussentijdse toets, praktijkexamen en faalangstexamen in zijn werk gaan